Uniți împotriva amenințărilor cibernetice

Uniți împotriva amenințărilor cibernetice

Octombrie  este Luna europeană a securității cibernetice. În Europa se vor desfășura peste 300 de activități de promovare a siguranței online: conferințe, ateliere, sesiuni de instruire, summituri, prezentări generale pentru utilizatori și campanii online.

 

Campania din 2017 se va concentra asupra securității cibernetice la locul de muncă și acasă, guvernanță și protecția vieții private, a datelor și a dezvoltării competențelor specifice domeniului și va fi desfășurată în cadrul a patru săptămâni tematice.

 

Tema primei săptămâni este “Securitatea informatică la locul de muncă”. Scopul acesteia este de a spori gradul de conștientizare a angajaților companiei, a profesioniștilor IT și a conducerii superioare în ceea ce privește amenințările, cum ar fi răscumpărarea, phishingul, malware-ul, precum și furnizarea de recomandări generale de igienă cibernetică.

 

Urmează săptămâna cu denumirea “Guvernare, confidențialitate și protecția datelor”. Din conținut putem conclude despre importanța datelor și impactul acestora în desfășurarea unei guvernări sigure.

 

În cadrul săptămânii a treia sunt abordate subiecte ce țin de “Securitatea cibernetică acasă”, o igienă cibernetică începe de la mic la mare, de la un punct la o rețea. Datele privind informațiile personale a cetățenilor pot fi țintă pentru atacatori, dat fiind faptul că acestea sunt extrem de valoroase. Oriunde se află cetățeanul, acesta trebuie să urmeze măsurile de protecție în mediul online.

 

În ultima săptămână din luna dedicată securității cibernetice vor fi abordate și discutate abilitățile în domeniul securității cibernetice. Aceasta va permite dezvoltarea unei cooperări productive și va oferi o imagine clară a situației actuale. Abilitățile pot fi atuuri în construirea unei infrastructuri protejate. E bine de știut punctele forte și de eliminat lacunele pentru a zidi un fundament rezistent pentru societatea informațională.

 

Obiectivul de bază al acestei campanii, este de a crește gradul de conștientizare și de informare despre securitatea cibernetică în rândul cetățenilor. Siguranța mediului online este o prerogativă pentru dezvoltarea tehnologică.

1234

Feedback