Acces la reţeaua Internet

Acces la reţeaua Internet

Denumirea completă
Servicii de acces la rețeaua globală Internet


Descriere
Pentru autoritățile publice, serviciul este prestat de  CTS conform HG nr. 546 din 20.07.2011.
Serviciul de acces la rețeaua Internet permit accesarea resurselor disponibile în Internet. Pentru a putea beneficia de acest serviciu, potențialii beneficiari trebuie să fie conectați la Sistemul de Telecomunicaţii a Autorităților Administrației Publice (STAAP). STAAP este interconectată cu majoritatea rețelelor furnizorilor naționali de servicii telecomunicaționale. În funcție de necesitățile beneficiarului, capacitatea conexiunii Internet poate fi de până la 1000 Mbps. Accesul la resursele Internet găzduite la furnizorii de servicii din Moldova, se asigură implicit la o viteză de 1000 Mbps (partajat).


STAAP este construită în baza reţelei telecomunicaţionale gestionate de către CTS ce asigură comunicarea în bandă largă, are o arhitectură stea de înaltă fiabilitate și un nivel sporit de redundanță. Rețeaua este în continuă dezvoltare și extindere a ariei de acoperire.


Beneficiari
Autorități publice, instituții de stat, întreprinderi din sectorul real.


Domenii de utilizare
 Serviciul de acces la rețeaua Internet este utilizat pentru:
accesarea resurselor disponibil în rețeaua Internet;
accesarea din rețeaua Internet a serviciilor oferite pe partea beneficiarului (pagini web, aplicații web, email, DNS, etc.).


Serviciul include

  • Acordarea unei adrese IP reale (la necesitate, pot fi acordate mai multe adrese IP);
  • Suport în utilizarea serviciului și gestiunea incidentelor, conform nivelului agreat;
  • Raportare privind nivelul serviciilor;


Nivelul serviciilor

Nr.IndicatorNivel
1Monitorizare serviciu24x24, 7 zile pe săptămână.
2Disponibilitate serviciu99,8% lunar. CTS își rezervă dreptul de a efectua activități de mentenanță în zilele ne lucrătoare şi în intervalul de timp 18:00 – 07:00 în zilele lucrătoare. Această perioadă nu este luată în calcul la măsurarea nivelului de disponibilitate.
3Suport și soluționare incidente08:00 – 17:00, în zilele lucrătoare.
4
Raportare nivel serviciu
Raportare privind nivelul de disponibilitate al serviciului la solicitare Beneficiarului, după posibilităţile Prestatorului.

 

 

Ordinea de prestare a serviciilor
Serviciul de acces la rețeaua Internet este oferit în bază de contract.


Suport în utilizarea serviciilor
Informații adiționale, precum și suport în utilizarea serviciului pot fi obținute apelând la Serviciul Suport Clienți. La plasarea solicitărilor de suport, este necesar a indica codul serviciului ca fiind ”Internet”.


Preţ  servicii
Acest serviciu poate fi oferit Bugetului de Stat pentru autoritățile publice si subdiviziunele lor conform listei indicate în Hotărîrea guvernului 840 din 26 iulie 2004. Pentru a afla dacă instituția Dvs. corespunde criteriilor stabilite de Guvern în acest sens, rugăm să contactați serviciul Vînzări.

8940

Feedback