Certificate digitale pentru semnare cod

Certificate digitale pentru semnare cod

Descriere
Certificatele pentru semnare cod sunt emise în cadrul Centrului de certificare a cheilor publice al autorităților administrației publice. ÎS CTS este autoritate de certificare de nivelul doi, acreditată în R. Moldova conform Legii cu privire la documentul electronic și semnătura digitală nr. 264 din 10.07.2004.


Certificatele digitale pentru semnare cod sunt emise în cadrul Centrului de Certificare, fiind subiectul cerințelor de securitate similare certificatelor digitale cu forță juridică. La discreția beneficiarului, acestea pot fi stocate pe alți suporți decât cei autorizați conform legislației în vigoare pentru certificatele cu efect juridic. Acest fapt permite diminuarea semnificativă a costurilor aferente și corespunzător a prețului pentru asemenea certificate.


Domenii de utilizare
Certificatele digitale pentru semnare cod sunt utilizate de furnizorii de soluții soft și aplicații program în scopul confirmării autenticității și asigurării non-repudierii softului furnizat clienților. Certificatele digitale pentru semnare cod pot fi utilizate pentru:

  • Asigurarea autenticității pachetelor software pentru beneficiarii acestora;
  • Asigurarea non-repudierii softului livrat și a modificărilor la acesta în cazul relației Beneficiar – Furnizor. În cazul în care la rularea softului apar erori, Furnizorul nu va putea nega responsabilitatea pentru existența erorilor în softul livrat.


Beneficiari
Autorități publice, instituții de stat, organizații private, persoane fizice.


Ordinea de prestare a serviciilor
Pentru obținerea certificatelor digitale pentru semnare cod beneficiarii urmează să plaseze o solicitare către Serviciul Suport Clienți.


Suport în utilizarea serviciilor
Informații adiționale, precum și suport în utilizarea serviciilor pot fi obținute apelând la Serviciul Suport Clienți. La plasarea solicitărilor de suport, este necesar a indica codul serviciului ca fiind ”PKI_SRV”.


Preţ  servicii
Pentru a obține o ofertă de preț, rugăm să contactați Serviciul Suport Clienți.

10586

Feedback