Servicii de aplicare și verificare a semnăturii digitale (ServerSign)

Servicii de aplicare și verificare a semnăturii digitale (ServerSign)

Denumirea completă
Servicii de aplicare și verificare a semnăturii digitale.


Descriere
Integrarea utilizării semnăturii digitale (cu efect juridic și fără efect juridic) în cadrul sistemelor informatice este de obicei o sarcină complexă. În special în cazul semnăturii cu efect juridic, este necesară utilizarea softului acreditat conform legislației aplicabile.


Serviciul de aplicare și verificare a semnăturii digitale este soluția optimă pentru asemenea situații. Serviciul este disponibil în rețea și poate fi accesat de beneficiari în scopul generării semnăturii digitale pe documentele dorite, precum și în scopul verificării semnăturii digitale aplicate pe documente și mesaje de către utilizatorii sistemului.


Serviciul de aplicare și verificare a semnăturii digitale permite organizației să transfere riscurile aferente gestiunii securizate a cheilor private și a certificatelor digitale revocate.


Beneficiari
Autorități publice, instituții de stat, organizații private, persoane fizice.


Domenii de utilizare
Serviciile de aplicare și verificare a semnăturii digitale sunt utilizate pentru:

  • Implementarea utilizării semnăturii digitale (cu efect juridic și fără efect juridic) în cadrul sistemelor informatice. Acest fapt poate fi asigurat fără a necesita elaborarea, acreditarea și implementarea soluțiilor proprii pentru aplicarea și verificarea semnăturii digitale pe partea de server de aplicație.

 

Serviciul include

  • Înregistrarea cheilor private ale beneficiarului pe dispozitivele HSM ale Centrului de certificare;
  • Conectarea la serviciu;
  • Accesarea serviciului din rețeaua de transport date a autorităților administrației publice;
  • Conexiune VPN pentru accesarea serviciului din rețeaua Internet;
  • Suport în utilizarea serviciului și gestiunea incidentelor, conform nivelului agreat.


Nivelul serviciilor

Nr.IndicatorNivel
1Monitorizare serviciu24x24, 7 zile pe săptămână.
2Disponibilitate serviciu99,8% lunar. CTS își rezervă dreptul de a efectua activități de mentenanță în zilele ne lucrătoare şi în intervalul de timp 18:00 – 07:00 în zilele lucrătoare. Această perioadă nu este luată în calcul la măsurarea nivelului de disponibilitate.
3Suport și soluționare incidente08:00 – 17:00, în zilele lucrătoare.
4
Raportare nivel serviciu
Raportare privind nivelul de disponibilitate al serviciului la solicitare Beneficiarului, după posibilităţile Prestatorului.

 

Ordinea de prestare a serviciilor
Serviciul de aplicare și verificare a semnăturii digitale este oferit în bază de contract. Anexă la contract este Acordul privind nivelul serviciilor. După semnarea contractului, beneficiarului i se transmit rechizitele de accesare a serviciului.


Suport în utilizarea serviciilor
Informații adiționale, precum și suport în utilizarea serviciului pot fi obținute apelând la Serviciul Suport Clienți. La plasarea solicitărilor de suport, este necesar a indica codul serviciului ca fiind ”PKI_SRV”.


Preţ  servicii
Pentru a obține o ofertă de preț, rugăm să contactați Serviciul Suport Clienți.

 

 

 

 

 

8212

Feedback